kod4

13 Temmuz 2014 Pazar

İsrailli Kadın Vekil: Filistin'de Anneleri de Öldürelim

İsrailli aşırı sağ kadın milletvekili Ayelet Shaked, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlara destek verdiğini söyledi ayrıca: "Hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı bizim elimizde olmalı. Bu öldürülen teröristlerin anneleri için de geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler." dedi.

Bu şekilde ırkçı söylemlere İsrail Parlementosunda sıkça rastlanıyor. İnsan Haklarını Savunan birsürü örgütün bu söylemlere ne tür yanıt vereceği ise hala belirsizliğini koruyor.

İSRAİLLİ BİR GAZETECİ SERT TEPKİ VERDİ
Ayelet Shaked

Mira bar Hillel adlı İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Independent'ta Shaked'de gazetecilik yapan İsrail asıllı gazeteci, Ayelet Shaked'in yaptığı açıklamalardan dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getiren bir makale kaleme aldı. gazeteciye göre, genç parlamenter politik olarak aşırı sağcı bir çizgi izliyor. Shaked'in mensubu olduğu partiyi Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisinden bile daha sağda yer aldığına dikkat çekti.
İsrailli gazeteci bu olaydan son derece üzüntü duyduğunu belirterek pasaportunu dahi yakmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

Kadın Milletvekilinin söylemini Nazi sözlemine benzeten yazar, "Annemin kız kardeşi 1939 yılında üç çocuğuyla birlikte Polonya'nın Krakow şehrinde yaşıyordu. Naziler kenti işgal edince tüm Yahudilerin düşman olduğuna hükmetti ve tüm Yahudiler yok edildi." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder